Opplevelser i Innerdalen

Camping i Innerdalen

Det er gode muligheter for å campe i Innerdalen, men det er selvsagt begrenset til telt og hengekøyer. Det er ikke mulig å kjøre med bobil eller campingvogn lenger enn til parkeringsplassen i Nerdalen. Det er tilrettelagt både på Innerdalshytta og Renndølsetra, som har egne teltplasser og tilgang til fasilitetene på hyttene.

Husk alltid å ta med deg alt søppel og rydd opp etter deg. Det går dyr på beite i Innerdalen og det kan skade dyra om de spiser eller tråkker i gjenlagt avfall.

Telt

I Norge har du selvsagt lov til å sette opp telt ute i naturen der du vil, men vil du ha tilgang til fasiliteter som toalett og søppel kan du avtale med Innerdalshytta eller Renndølsetra.

Det er også veldig fint å slå opp telt ved foten av Innerdalstårnet ved Storvatnet. Flatt og fint terreng med god tilgang til vann.

På Renndølsetra får du tilgang til en nydelig teltplass ved elva med kort avstand til toalett og fasiliteter.

Priser for teltplassen til Renndølsetra:

90 kr pr pers pr natt

45 kr for barn under 15 år

Gratis under 5 år

Du kan også avtale med Innerdalen Turisthytte å sette opp telt der du vil få tilgang til fasiliteter.

Priser for teltplass på Innerdalshytta:

100 kr pr pers pr natt

125 kr per pers pr natt – Ikke medlem

Hengekøye

Det er veldig gode forhold for å bruke hengekøye i Innerdalen, med fin bjørkeskog skal de fleste klare å finne en god plass til hengekøyen. Du kan bruke teltplassene både ved Renndølsetra og Innerdalshytta til å campe i hengekøye og få tilgang til fasiliteter, men du må betale samme pris som ved å slå opp telt. 

Har du tenkt deg å campe ved foten av Innerdalstårnet vil det være mindre muligheter for å finne en god plass til hengekøye, da du befinner deg over skoggrensa.

opplevelser i Innerdalen med fiske, mat, fjellturer og sykkling
Instragram: @ingridvermoy
bilde av el-sykkel i Innerdalen

Sykkel i Innerdalen

Det er veldig fint å ta sykkelen fra parkeringsplassen i Nerdalen og sykle de 4 km inn til Innerdalshytta. Det er bratt i starten til du kommer opp på platået, så du må belage deg på å dytte sykkelen i de bratteste bakkene. Underlaget er fin å stabil grusvei. Det anbefales også å bruke en sykkel med gode bremser og det kan være fordelaktig med fremdemper

El-sykkel

Turen opp til Innerdalen går som en drøm med en offroad El-sykkel. Da slipper du å dytte sykkelen opp de bratteste bakkene, og du bruker kun mellom 20 – 25 minutter til Innerdalen Turisthytte. Dette kan spare deg for mye krefter hvis du har tenkt til å bestige Innerdalstårnet.

Turforslag

Innerdalen er utgangspunkt for mange fine fjellturer. Vi har listet opp tre turer du absolutt burde sjekke ut:

Innerdalstårnet

Den soleklart mest kjente turen i Innerdalen. Denne turen er både en utfordring og en fantastisk naturopplevelse. Les alt om turen til Innerdalstårnet her

Innerdalen - Eiriksvollen

Turen fra Innerdalen ned til Eiriksvollen i Sunndalen er en flott tur med nydelig terreng og avsluttes med en fantastisk utsikt nedover Sunndalen. Turen er 13 km med utgangspunkt fra Innerdalen Turisthytte.

Eiriksvollen er en selvbetjent DNT hytte med 14 sengeplasser.

Innerdalen - Baardsgården via Innerdalsporten

Med utgangspunkt i Innerdalen kan du gå over til Storlidalen i Oppdal Kommune. Turen er 23 km lang og ganske krevende. Innover Innerdalsporten langs elva er terrenget til dels myrlendt bjørkeskog, men etterhvert åpner det seg opp med nydelig utsikt mot Storlidalen og fint kupert terreng.

Baardsgården er en selvbetjent hytte med 20 sengeplasser som eies av Trondhjems Turistforening.

bilde av fjellørret fisket i Innerdalen

Fiske i Innerdalen

Det er fine muligheter for å fiske i Innerdalen. I Ålvundelva som renner ut fra Innerdalsvatna er det mulig å fiske fin brunørret på opptil halvkiloen i noen kulper. Er du interessert i prøve å få større fangst kan du gå opp til Storvatne ved foten av Innerdalstårnet. Et kjempegodt fiskevann med muligheter for å få fjellørret på flere kilo.

Det er også muligheter for å leie båt både ved Renndølsetra og Innerdalshytta for å prøve fiskelykken. 

Fiskekort

For å fiske i Innerdalen må du ha fiskekort.

Klikk her for å kjøpe fiskekort

Renndølsetra

Den første setra du kommer til i Innerdalen er Renndølsetra, en fantastisk plass som eies av familien Opdøl og som har vært brukt til beite for dyra siden 1700-tallet.Renndølsetra er i dag et veldig populært serveringssted/overnattingssted for besøkende i Innerdalen. Setra har 20 sengeplasser som kan leies i Sommerhalvåret.

Det er også et fantastisk dyreliv rundt setra om sommeren med sau, gris, høner og kyr som beiter fritt i området. Veldig populært både for store og små.

Skulle du ha lyst på noe å spise når du besøker Renndølsetra har de en fantastisk seterkafe med nystekte vafler, kanelsnurrer og hjemmebakt brød. Og selvsagt kaffe og drikkevarer.

bilde av uteplassen ved Renndølsetra, nydelig plass